CsillagLány - TAROT tanácsadás, elemzés

Email: csillaglany.tarot@gmail.com

A hivatalos weboldalt itt találod: Csillag Tarot

Tanácsadás:

CsillagLánycsillaglany.tarot@gmail.com

A TAROT története

 

Aki a Tarot történetét kutatja, annak nagyon nehéz dolga van, hiszen az első paklik eredete a múltba vész. Vannak, akik azt mondják, hogy már az ókori Egyiptomban is használták, míg mások még keletebbről, az ókori Indiából származtatják. Van egy harmadik teória is, amely szerint a mórok voltak azok, akik Európába hozták a kártyát. Egy viszont bizonyos: a XIV. századi Marseilles-ben már használták, így ez a változat a mai napig is közkedvelt középkori jellegű grafikája miatt.

Az egyik legkorábbi változat a Visconti-Sforza Tarot, amely itáliai eredettel rendelkezik. Ennek egy olyan változata is ismert, amelyben a hagyományos hetvennyolc lap mellett a négy színnek két-két kiegészítő lapja is volt, mint például a lovas hölgy és a szolgálólány, akik később a pakliból kiestek. Ennek a szépen kidolgozott kártyának napjainkban is sok kedvelője akad.

Annak ellenére, hogy a reformáció idején és az azt követő barokk korszakban kevesen használták a kártyát a nemesi udvarokban, a Tarot nem ment ki a divatból. A nemesek helyett a polgárságot is meghódította, majd később a jósokhoz és a vándorokhoz is visszatalált.

divination-cards-6781278436169bjm7_kicsi.jpg

A tizenkilencedik század végén egyidőben a szeánszokkal és a szellemidézésekkel ismételten nagy igény mutatkozott a kártyára; ekkor történik a pakli első megújulása képi világában. Az ekkortájt született, letisztult Rider-Waite tarot jóval egyszerűbb, könnyebben érthető szimbólumokat használ, így ez ugyancsak egy fontos mérföldkőnek tekinthető a pakli történetében, és ez az első eset, ahol a Kis Árkánum lapjain is emberalakokkal találkozhatunk. Aki szeretne megismerkedni a Tarot-val, érdemes ezzel kezdenie, mivel a szimbólumok könnyen érthetőek.

Néhány évvel ezután született meg a Crowley-féle változat, amelyre főleg az egyiptomi és a kabbalisztikus ókori hagyományok hatottak.

A hatvanas évek végétől a Tarot kártya egy újabb reneszánszának lehetünk tanúi, számtalan variánssal találkozunk, így első pillantásra nehéz dolgunk lehet, ha a megfelelő változatot szeretnénk kiválasztani. Azonban, ha a megérzésünkre hagyatkozunk, és arra, hogy mindig a pakli választja az embert, akkor könnyedén eligazodhatuk a bőséges választék között.

CsillagLány

oracle-cards-_kicsi.jpg

 

Tanácsadás: CsillagLány - csillaglany.tarot@gmail.com

 

A honlapon található írások szerzői jogvédelem alatt állnak. Írásos engedélyem nélküli teljes vagy részleges felhasználásuk nem engedélyezett.


 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 10
Heti: 22
Havi: 85
Össz.: 3 169

Látogatottság növelés
Oldal: A TAROT története
CsillagLány - TAROT tanácsadás, elemzés - © 2008 - 2018 - csillagtarot.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: harom lapos tarot - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »