CsillagLány - TAROT tanácsadás, elemzés

Email: csillaglany.tarot@gmail.com

A hivatalos weboldalt itt találod: Csillag Tarot 

Tanácsadás:

CsillagLány - csillaglany.tarot@gmail.com

TAROT: Az álmodó naplója

Barbara Moore - Heidi Darras: Az álmodó naplója kártyapakli Heidi Darras képeivel

 

Én személy szerint a hagyományos Tarot-nál jobban szeretem Az álmodó naplója kártyacsomagot. Heidi Darras valami különlegesen lenyűgözőt és egyedit álmodott meg és alkotott.  Ez a kártyapakli női energiát hordoznak, mi nők figyelünk a részletekre, ezeken a lapokon pedig minden apróságnak fontos szerepe van, amelyeket értelmezve kiegészül a hagyományos Tarot jelentése, és a már ismert kártyák más nézőpontból is megvilágításba kerülnek. Ennek ellenére nem „más” ez a tarot, inkább azt mondhatnánk, a lapok jelentése átértékelődik, azokat szemlélve és elemezve egy mélyebb megismerés és megértés szintjére jutunk.

„A kártyák különleges ereje abban rejlik, hogy nem mindig azok, aminek látszanak, és a sötét zugokban megbúvó apró részletek” is jelentést hordoznak. „Lehetséges, hogy a valóságban egy kevésbé fontos dologra figyelve elsiklunk a lényeg felett? Esetleg egy sötét lap sarkában világító kis részlet elkerüli a figyelmünket? Annyira borúlátók vagyunk, hogy már észre sem vesszük az alagút végén ragyogó fényt?” (Barbara Moore)

20170313_174530.jpg

 

Érmék Négyes

A hagyományos tarot-ban tipikusan a kapzsiság lapja ez. Ha azt mondjuk valakire, hogy kapzsi, akkor ezzel a szóval általában egy sor negatív tulajdonságot társítunk, azonban a kapzsiságot, illetve a „kapzsi” embert nem feltétlen kell a szó szoros értelmében gondolnunk. Ezt a másfajta értelmezést tárja fel előttünk az álmodó naplója kártyapakli megvilágítva egy mélyebb igazságot. Ha valakit kapzsinak hiszünk, általában a pénzhez való görcsös ragaszkodást értjük ezalatt, azonban számtalan más dologban is megnyilvánulhat ez a magatartás.

A képen négy érmét láthatunk: egyet a nő mögött, kettőt előtte, egyet pedig a kezében szorongatva, amelyből arra következtethetünk, hogy az az érme fontos neki, nem ereszti, görcsösen ragaszkodik hozzá. Lefelé néz, talán a szeme is csukva van, ami biztos, az az, hogy fel sem tekint, észre sem veszi, mennyi minden van körülötte – pedig vannak más értékei is. Ha jobban megnézzük a képet, láthatjuk, hogy egy hídon ül, mögötte pedig egy pad is van, mégsem használja azt, hiszen a földön kuporog. Ez jelentheti azt, hogy nem meri vagy nem akarja használni azt, amije van. Az előtte heverő két meggörbült érme a nő a pénzhez, illetve tulajdonához kapcsolódó eltorzult viszonyát jelképezi.

ermek_negyes.jpg

A nő szomorú, amiből arra következtethetünk, hogy nem tud örülni annak, amilye van, mint már említettük, a mögötte lévő padot sem használja, amellyel egy abszurd helyzetet teremt – szép ruhájával a földön ül. Retteg, hogy elveszíti a tulajdonát vagy azt, amit vagy akit annak vél. Nemcsak az anyagi javainkra vonatkozhat a kártya, hanem a kapcsolatainkra, időnkre, egészségünkre, és sok egyéb másra is. Azon is érdemes elgondolkodnunk, ha még mélyebb jelentésekre akarunk bukkanni, hogy mit jelképezhet az, hogy a nő egy hídon ül. Milyen két „világot” köthet össze a híd? Mi lehet az egyik, és mi a másik felén? Hol vagyunk most, és hová juthatuk, ha felhagyunk a ragaszkodással?

A görcsös ragaszkodást a felelmeink táplálják. Rettegünk, hogy mi lesz akkor, ha elveszítjük a tulajdonunkat, partnerünket, szerettünket stb. Mi lesz a gyermekemmel, ha nem lesem minden lépését, és nem én mondom meg a számára, hogy mit tegyen? Gondoljuk végig, vajon hogyan éli meg szerettünk azt, hogy féltékenyen óvjuk őt. Elképzelhető, hogy börtönben érzi magát, és ez a helyzet előbb utóbb elviselhetetlenné válik a számára. A félelem nagyon erős érzelmeket generál bennünk, a „tulajdonunk” elvesztésének gondolata folyamatosan ott motoszkál a fejünkbe, ez pedig önbeteljesítő jóslatként működhet. Amitől félünk, gyakran megtörténik, és a tudatunkban megjelenő rémképek megteremtik a valóságunkat. A félelem legyőzhető a szeretettel. Szeressük azt, amink vagy akink van. Érezzük magunkat jól a tulajdonunkkal vagy a szerettünkkel. A pénznek szabad áramlást kell biztosítanunk, el kell tudnunk engedni, és hagynunk kell, hogy visszatérjen hozzánk. A szerettünknek pedig életteret és szabad akaratot. Ha az időnket féltjük, gondoljuk át, hogyan oszthatnánk be jobban, és ne panaszkodjunk folyton, hogy semmire sincsen elég időnk, mert végül bevonzzuk, hogy kicsúszik irányításunk alól a napunk, az időnk, és akár az életünk is.

Tehát ha felnézünk, észrevesszük azt, amink van, és meglátjuk, mennyi lehetőség van előttünk. Tegyük le a kezünkben tartott érmét, emelkedjünk fel, és üljünk rá arra a padra. Mi történik az általunk oly nagyon szeretett érmével? Még mindig ott van? Ha képesek vagyunk felhagyni az aggódással, elengedni a félelmeinket, és átsétálni a hídon, megváltozik a tulajdonunkhoz való eltorzult viszonyunk, és a két meggörbült érme is visszanyeri alakját.

CsillagLány

Tanácsadás: CsillagLány - csillaglany.tarot@gmail.com

 

A honlapon található írások szerzői jogvédelem alatt állnak. Írásos engedélyem nélküli teljes vagy részleges felhasználásuk nem engedélyezett.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 13
Tegnapi: 10
Heti: 28
Havi: 91
Össz.: 3 175

Látogatottság növelés
Oldal: TAROT: Az álmodó naplója
CsillagLány - TAROT tanácsadás, elemzés - © 2008 - 2018 - csillagtarot.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: harom lapos tarot - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »